Techniek museum Heim

Een tijdje geleden hebben we een bezoekje gebracht aan techniekmuseum Heim. Een museum over het industrieel erfgoed van het oosten van Nederland. 
Het museum is gevestigd in een prachtig rijksmonument waar vroeger een 'industrieschool' voor de werknemers van de Stork fabrieken en de gieterij van Dikkers in was gevestigd. 
Het museum is erg geschikt voor kinderen. Het leuke is dat je aan heel veel machines en werktuigen mag zitten en ze door een knop in werking kunt stellen. Dit vonden de jongens geweldig! Van die grote stoommachines en dieselmotoren die tot leven komen.
De collectie van het museum bestaat uit: textiel, machine- en werktuigbouw, elektrotechniek, telecommunicatie, procestechniek, radar & detectie, E-mission en AAP. 
Klinkt moeilijk maar allemaal heel toegankelijk voor de kinderen. Echt een kidsproof museum!  
De kinderen konden van alles doen; van machines aanzetten, proefjes doen en spelen met allerlei materialen. Bij elke collectie was er echt genoeg te doen voor ze. 
Bij de entree kregen de jongens nog een pasje. Met dit pasje kunnen kinderen in het museum aan de slag met serious gaming. De kennis die ze hier uit alle games mee opdoen kunnen ze gebruiken in een eindspel. Onze jongens waren hier nog net te jong voor maar erg leuk voor oudere kinderen.
We hebben er ruim 2 uur rondgelopen, en toen waren ze het eigenlijk nog niet zat. Ook de entreeprijs was goed te doen. Onze toen nog peuter mocht gratis naar binnen. Voor onze toen nog kleuter en onszelf betaalden wij in totaal 19,50 euro. 
Dus al met al een erg geslaagd museumbezoek!