Carbonara met gerookte makreel

JE HEBT NODIG: 320 g  penne, 1 ui in dunne ringen, 2 courgettes, 2 takjes verse rozemarijn zonder steeltjes en fijn gehakt, 130 g schoongemaakte makreel, olijfolie, 2 grote eieren, 100 ml melk of room, 40 g geraspte Parmezaanse kaas, evt wat citroensap

Snijd de courgette in stukjes die even groot zijn als de pasta. Zorg dat je makreel goed is schoongemaakt en alle graatjes eruit zijn. Snijd het visvlees in 1 cm dikke plakjes. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in een grote pan kokend water. In de tussentijd verhit je wat olijfolie in een grote koekenpan en bak je de ui en courgette op matig vuur, ongeveer 5 minuten. Roer het regelmatig om. Doe daarna de rozemarijn en de makreel erbij en bak het 5 minuten mee, terwijl je het af en toe omschept.

Mix nu de eieren met de melk en parmezaan. Giet de pasta af, maar bewaar een kopje van het kookwater. Doe de uitgelekte pasta bij het makreelmengsel. haal de pan even van het vuur en roer er een scheutje van het kookwater door. Laat het dan even afkoelen. Giet nu -van het vuur af!- het eimengsel erbij en roer alles snel en goed door elkaar tot je een mooie saus hebt. Lekker wat zwarte peper erover, eventueel een beetje citroensap en nog wat extra Parmezaan.