· 

Borrelplank met vis

Wij mochten voor Kerst een tussengerecht verzorgen en ik bedacht deze goed gevulde borrelplank. Eigenlijk heel simpel om te maken maar erg lekker en het zag er ook nog eens prachtig uit. Wij hebben er in ieder geval van genoten!

INGREDIËNTEN BORRELPLANK VOOR 6 a 8 PERSONEN

150 gram Hollandse garnalen

150 gram mosselen

100 gram gerookte makreel

100 gram gerookte paling

100 gram gerookte zalm

1 keer makreelsalade (Meng 150 gr. gerookte makreel met 2 eetlepels mayonaise, 1 gesnipperd rood uitje en wat zongedroogde tomaatjes. Breng op smaak met peper en zout.)

1 keer recept tonijnsalade (Meng 1 blikje tonijn met 1 gesnipperd rood uitje, 2 theelepels kappertjes, een paar fijngehakte zoet/zure augurken, scheutje sap van de augurken, 1,5 eetlepel mayonaise, scheutje ketjap en wat peper en zout.)

1 ciabatta 

1 zakje bruschetta

1 tomaat

2 rode uien

1 citroen

2 theelepels kappertjes

paar takjes dille

paar takjes peterselie

peper en zout

 

Maak de tonijnsalade en makreelsalade klaar volgens het recept en doe de salades in mooie schaaltjes. Zet de schaaltjes op de plank.

Leg de gerookte makreel, de gerookte paling en de gerookte zalm op de plank. Versnipper 1 rode ui en hak wat dille fijn. Bestrooi de zalm met 1 theelepel kappertjes, de rode ui en wat dille. Strooi wat peterselie op de paling en de makreel.

Snijd de tomaat in stukjes, snijd 1 rode ui in ringen en hak de peterselie. Meng de stukjes tomaat met 1 theelepel kappertjes, de rode ui, de peterselie en een beetje citroensap. Bestrooi het met peper en zout. Leg deze tomatensalade ook op de plank.

Snijd de ciabatta in plakjes en leg deze samen met de bruschetta op de plank.

Eet smakelijk!