· 

Lezerspanel 'Land van Lezen'

Wat zo leuk is aan in het lezerspanel zitten van Land van Lezen is dat de boeken natuurlijk eerst hier thuis uitgebreid worden bekeken en gelezen door mijn zoontjes alvorens ik ze mee neem naar school. Dus zij kijken altijd reikhalzend uit naar het volgende pakket.

 

als sint dat ziet… - Bette Westera

met tekeningen van Ann De Bode

En ook dit keer had mijn jongste zoon, een beginnende lezer, geluk! Er zat weer een leuk boek voor hem in. En dit keer dus zelfs passend bij het thema Sinterklaas. Hoe leuk is dat in deze spannende, maar vooral ook hele leuk tijd van het jaar.

 

Het boek ‘als sint dit ziet’ staat vol sfeervolle versjes voor beginnende lezers op AVI M3 niveau. Op elke spread staat een nieuw gedichtje met mooie illustraties die doorlopen over de gehele bladzijde.

Wij vinden het erg belangrijk om thuis het lezen te stimuleren en te bevorderen en daarbij is dit boekje heel goed te gebruiken. Beginnende lezers kunnen hier prima mee uit de voeten. En het thema Sinterklaas is natuurlijk ook helemaal leuk op deze leeftijd. Op school kan dit boekje prima worden ingezet bij het lezen in de klas.

 

Naast versjes over verschillende onderwerpen die bij het thema Sinterklaas horen staat er ook een heel leuk versje in waarbij sommige woorden zijn vervangen door een plaatje. Mijn beginnende lezer vond het gedichtje ‘sint is ziek’ erg interessant om te lezen.

 

We gaan dit weekend nog even lekker lezen in dit boek lezen en dan gaat het mee naar mij school. Mijn zoontje vroeg al of hij het dit keer mee mocht nemen naar zijn eigen klas…

 

Kortom, zoek je een leuk boek voor beginnende lezers passend bij de belevingswereld van de kinderen dan zit je met dit boek goed!