Leefstijltraject

Ik ben nu bijna een maand bezig met dit Leefstijltraject en het gaat goed!

Ik heb veel leuke reacties gekregen op mijn blog maar was ook ontzettend verbaasd over wie het allemaal had gelezen. Voor mij alleen maar nog meer een uitdaging om dit traject te laten slagen!

 


 

Tijdens het eerste gesprek met mijn leefstijlcoach Inge zijn we doelen gaan stellen. Mijn voornaamste doel was vooral het integreren en volhouden van een gezonde leefstijl in mijn dagelijkse leven, zodat ik hier in mijn ‘mindere’ weken op kan terugvallen.

Afvallen stond voor mij niet eens zozeer bovenaan mijn lijstje van doelen maar algauw bedacht ik me dat dit traject ook een ontzettend mooie kans is om iets aan mijn gewicht te doen. Een kans die ik met beide handen wil aanpakken! Hoe fijn is het dan om tijdens het tweede weegmoment al een mooi resultaat te zien. Dat werkt gewoon super motiverend.

 Mensen in mijn naaste omgeving vragen mij vaak of ik me echt aan een dieet moet houden maar dat is dus niet zo! Wel ga je heel bewust kijken naar je voedingsgewoonten. Door het bijhouden van je voeding en beweging in een online programma krijg je heel goed inzicht in je leefstijl.

Tijdens de gesprekken met Inge kijken we naar wat ik heb ingevuld en hier rollen dan eigenlijk weer ‘huiswerkopdrachten’ uit voor mij.

Wat voor mij heel goed werkt is dat ik het eten nu afweeg en zo precies weet wat ik binnen krijg. Ik weet van mezelf dat mijn valkuil te veel eten is. Vooral als ik iets erg lekker vind, kan ik blijven opscheppen zonder echt naar mijn lichaam te luisteren of ik al genoeg heb gehad.

Wat ook wel een stok achter de deur is voor mij is dat Inge mee kan kijken in mijn eetdagboek.

 

 

 

Na ons eerste gesprek kreeg ik opdrachten waar ik thuis mee aan de slag kon gaan. Eigenlijk hele kleine veranderingen maar wel heel doeltreffend. Ook kreeg ik van Inge de tip om ’s avonds al het ontbijt, de lunch en het avondeten voor de volgende dag voor te bereiden. Dit geeft inderdaad veel meer rust, vooral op de dagen dat ik moet werken.

Deze week ga ik aan de slag met mijn ontbijt. Hiervoor heb ik fijne tips meegekregen. Ook is mijn ‘huiswerk’ om ’s avonds nog een schaaltje kwark of yoghurt te nemen. Ik at ’s avonds tussen het avondeten en het naar bed gaan eigenlijk nooit wat, dus dat was wel even wennen maar het bevalt tot nu toe goed. En er gaat nu standaard een bakje met groenten/rauwkost mee naar mijn werk.

 

Ik kreeg als opdracht ook mee Ik mag alles…. maar wil ik wel alles?’  En zo ervaar ik het ook, er wordt niet gezegd wat je wel of niet mag eten maar ik merk dat je je zoveel beter voelt als je let op wat je eet! Zo is het de afgelopen weken al voorgekomen dat mijn man naast mij op de bank zat met een zak chips en ik met een schaaltje wortels met hummus om in te dippen. En wat voelt het dan goed om van die chips af te blijven!

En op momenten dat ik het moeilijk had kreeg ik toevallig net steeds een appje van Inge met de vraag hoe het met me ging. Ik zeg al gekscherend tegen haar dat ze vast een glazen bol heeft of zo want haar appjes komen precies op het goede moment. En met een appje of telefoontje sleept ze je er weer doorheen, dus ik ben ontzettend blij met deze fijne begeleiding!

Reactie schrijven

Commentaren: 0