Kinderboeken nieuws!

Julius Zebra

Julius Zebra 'Rollebollen met de Romeinen' van Gary Northfield is het eerste deel van de Julius Zebra serie. Het is een grappig, spannend en informatief boek dat er ook nog eens hartstikke leuk uitziet. Als je de omslag en de kaft ziet ben je eigenlijk al om. 

Elke bladzijde heeft leuke zwart-wit illustraties, en deze illustraties zijn ook echt een onderdeel van de tekst. Ze zijn vaak voorzien van praatballonnetjes. Het verhaal gaat door in de plaatjes, erg leuk!  Er zijn veel dialogen en er staan veel grapjes, lollige kreten en lekker flauwe toespelingen in. Ook zijn er geregeld paginagrote zwart-wit illustraties opgenomen in het boek.

Daarnaast is het boek ook nog eens informatief. Er staan allerlei weetjes in over het Romeinse Rijk en achterin het boek is een woordenlijst opgenomen waarin moeilijke Romeinse woorden worden uitgelegd.

 

 

 

Maar waar gaat het verhaal nu eigenlijk over? Dat is natuurlijk ook wel belangrijk om te weten: Wanneer de jonge en eigenwijze zebra Julius stiekem wegloopt van zijn familie wordt hij samen met zijn vriendje Cornelius, een slim wrattenzwijn, door Romeinse soldaten gevangen genomen en naar Rome gebracht. In Rome aangekomen blijkt dat Julius, samen met andere dieren, moet vechten tegen gladiatoren in de gevaarlijkste arena aller tijden: het Colusseum!

En hoe dit gaat is hilarisch, humoristisch en ook spannend om te lezen. 

 

Ik denk dat het boek vooral geschikt is voor kinderen van 7-9 jaar. Onze jongens zijn nog te jong om dit boek zelf te kunnen lezen maar om voor te lezen was het heel geschikt! Eigenlijk nog wel te moeilijk voor onze kleuter maar door alle leuke illustraties genoot ook hij van dit boek. 

Wij zijn in ieder geval fan van Julius Zebra en zullen ook zeker deel 2 van de Julius Zebra serie gaan lezen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0