Kerstvakantie

Vakantietijd = familietijd. En dat geldt helemaal wel voor de kerstvakantie. En ik merk dat we deze twee weken vooral behoefte hebben aan helemaal niets doen. Geen verplichtingen en een lege agenda. En helaas wordt er bij ons ook altijd wel iemand ziek in de kerstvakantie. En zo ook dit jaar.  Onze oudste was aardig aan het klungelen tussen kerst en oud en nieuw. Een flinke oorontsteking zorgde ervoor dat we nog meer aan huis gebonden waren dan we eigenlijk van te voren hadden bedacht. Dus we hebben vooral geknutseld, spelletjes gespeeld en de hele dagen in de pyjama gelopen. Stiekem best wel lekker. En 's avonds lekker met z'n allen onder een warme deken op de bank. Dus veel tijd voor warmte en gezelligheid. 

 

Tweede kerstdag hebben we heerlijk thuis doorgebracht. Mijn ouders kwamen eten en ik heb lang na moeten denken wat ik zou gaan koken. Ik houd ontzettend van koken maar was een beetje inspiratieloos dit jaar. Omdat onze oudste ook niet helemaal fit was wilde ik graag wat maken waar hij ook lekker van zou kunnen eten. Ik heb toen besloten om een stamppot buffet te maken. En wat was het een succes! We hebben er allemaal heerlijk van gegeten. 

Als basis had ik twee stamppotten gemaakt; hutspot en stamppot boerenkool. Ook had ik er hachee bij gemaakt. En er is niets lekkerder dan zelfgemaakte hachee die uren heeft staan pruttelen.

Op tafel stonden er in kleine schaaltjes en op warmhoud plaatjes nog de volgende gerechtjes:

 • Rookworst
 • Verse worst
 • Speklappen
 • Gebakken chorizo
 • Gebakken uien
 • Gebakken champignons
 • Gebakken spekjes
 • Amsterdamse uitjes
 • Augurkjes
 • Piccalilly
 • Appel compote
 • Geraspte kaas
 • Jus

Eigenlijk best wel simpel en makkelijk om te maken maar het was heerlijk! Ideaal voor een luie 2e kerstdag!

 

 

Op oudjaarsdag zouden we 's avonds nog even naar familie en vrienden gaan. Maar omdat onze oudste zo last had van zijn oren zijn we 's avonds maar thuis gebleven.

Overdag hadden de jongens nog gewoon zwemles. En mijn man had nog een storing. We zijn daar met z'n allen heen gegaan, net zo gezellig! Het leuke was dat de storing op een geitenboerderij was. Helemaal geweldig dus voor de jongens!

Onze oudste is 's avonds op tijd naar bed gegaan omdat hij zich niet lekker voelde. Om 12 uur hebben we hem nog even wakker gemaakt voor het vuurwerk. Onze jongste is verrassend genoeg de hele avond opgebleven! Nooit gedacht dat hij het zou volhouden om wakker te blijven maar het is hem gelukt! Als die wat in zijn koppie heeft dan gaat het ook gebeuren. Maar wat heeft hij genoten van zijn opblijf avontuur.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0