Kinderboekennieuws: ´De tuin van de walvis´

Een pareltje dit mooie boek van Toon Tellegen, over een walvis die droomt van een tuin op zijn rug.  Met prachtige tekeningen van Annemarie van Haeringen. Terecht bekroond met een Zilveren Griffel!

 

Eigenlijk heeft de walvis al een heerlijk leven. Hij woont mooi en hij heeft een prachtige fontein. Maar hij droomt van een tuin met een bankje  waar zijn bezoek op kan zitten. Hij schrijft een brief aan de sprinkhaan, om allerlei tuinspullen en natuurlijk een tuinbank te bestellen. Hij hoopt dat sprinkhaan het  kan bezorgen, hij woont tenslotte wel midden in de oceaan.

Maar sprinkhaan laadt de hele bestelling van walvis in een bootje en vaart naar walvis toe. Onderweg komt hij allerlei dieren tegen die het een geweldig idee vinden, een tuin op je rug. Al deze dieren spreken ook hun eigen wens uit voor de tuin op walvis zijn rug. De sprinkhaan belooft ieder een tuin naar wens, en gaat dan aan het werk op de rug van de walvis. En wat wordt het mooi! Er komt zelfs een schommel, een parasol en allerlei mooie planten en bloemen. Heel veel dieren komen langs, precies zoals walvis wilde. Hij is dan ook intens gelukkig.

 

Maar er is een groot nadeel; walvis mag met het tuintje op zijn rug niet meer hoog in de lucht springen en dan lekker naar beneden duiken. En daar houdt hij juist zo van. Ook realiseert walvis zich dat iedereen kan genieten van zijn tuin maar dat hij als enige nooit even lekker op het bankje bij de fontein kan zitten....

 

We hebben genoten van dit prachtige, filosofische dierenverhaal.

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0