Onze moestuin

Sinds afgelopen winter zijn wij de trotse eigenaar van een eigen stukje groentetuin. We doen dit samen met vrienden van ons omdat we er totaal geen ervaring mee hebben. Een hele uitdaging dus.  En tot nu toe gaat het ons als beginnelingen best goed af. Waar ik me wel een beetje op verkeken op heb, is de hoeveelheid tijd die er in gaat zitten. Vooral in de lente als alles begint te groeien ben je er druk mee. Daarom is het heel prettig om dit samen met wat meer mensen te doen. 

De jongens vinden het erg leuk om mee te helpen. Het oogsten van de groente, het water geven en zelfs het onkruid wieden vinden ze erg leuk. Ik vind het ook wel belangrijk dat ze zien waar groente vandaan komt en hoe alles groeit. En ze zijn natuurlijk lekker in de buitenlucht bezig en aan het ontdekken. 

Vanmorgen zijn we een hele ochtend bezig geweest in de moestuin. Er was best veel onkruid gegroeid. Dus daar zijn we vooral druk mee geweest. De jongens hebben nog een mooi lieveheersbeestjes hotel gemaakt van bamboestokken.  En we gingen naar huis met een tas vol aardappelen, bietjes, lente-uitjes, aardbeien, courgettes en zelfs een augurk! Even kijken wat we daar voor lekkers mee kunnen maken...


Reactie schrijven

Commentaren: 0