Boekentip: ''Applaus voor papa beer'

De jongens hebben mijn leesgenen overgenomen, gelukkig! Ik houd van boeken en mijn jongens ook. Wat kunnen ze genieten van het voorlezen en bladeren door boeken. 

Toen ik vandaag uit mijn werk kwam lagen er twee vermoeide jongens op de bank. Ik ben met een mooi prentenboek bij ze gaan zitten en al gauw kwamen er twee lijfjes dicht tegen me aan liggen. Een momentje ontspanning voor ons alle drie na een drukke en lange dag. 

Ook voor het slapengaan moest er natuurlijk nog worden voorgelezen. Op het grote bed van papa en mama, want dat is volgens onze jongens de fijnste plek voor een mooi boek. We hebben het boek 'Applaus voor papa beer'  van Benjamin Chaud nu een paar weken in huis en ik vind het een prachtig prentenboek.

Het gaat over een klein beertje dat tijdens de winterslaap een bij hoort zoemen. En een bij betekent dat er ergens honing in de buurt is. Dus het kleine beertje gaat achter de bij aan. Papa wordt ook wakker uit zijn winterslaap omdat hij het kleine, warme lijfje van zijn zoontje mist. Wat volgt is een zoektocht door het woud en de stad van papa naar het kleine beertje.

Het is een vrij groot boek wat soms een beetje lastig is om goed vast te houden. Maar wat een mooie prenten staan erin. Het zijn eigenlijk grote zoekplaten. Er is van alles op te zien en op elke bladzijde is het goed zoeken naar het kleine beertje. Onze jongens vinden het een heerlijk boek!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0