Boeken nieuws!

Met een moeder die helemaal gek is van lezen, is het niet zo gek dat onze kinderen boeken verslinden. We beginnen de dag vaak met voorlezen, we lezen tussen de middag samen in een boek, en 's avonds bij het naar bed gaan wordt er weer voorgelezen. En dat (voor)lezen goed voor je is, blijkt wel uit allerlei onderzoeken.

Binnenkort zal ik een artikel plaatsen over waarom het zo belangrijk is om voor te lezen.

Maar vandaag wil ik het hebben over deze twee prachtige boeken: 'Jij bent de liefste' en 'Lichtjes in je ogen' van Hans & Monique Hagen. 

Hans Hagen is bijvoorbeeld bekend van 'Jubelientje'. Samen met zijn vrouw Monique Hagen schrijft hij ook prentenboeken en dichtbundels voor jonge kinderen. 

Pas geleden mocht ik naar een workshop/lezing van Hans en Monique Hagen. Het ging vooral over hun dichtbundels. Ze hebben me ontzettend geïnspireerd en laten genieten. Wat moet het fijn zijn om als echtpaar samen te kunnen werken aan zulke mooie boeken. De dichtbundels zijn stuk voor stuk ook nog eens prachtig geïllustreerd. De mooie tekeningen zorgen ervoor dat de boeken nog maar gaan spreken. Leuk ook om te horen dat de illustraties soms zelfs voor Hans en Monique Hagen cadeautjes bevatten. 

Na deze inspirerende workshop/lezing kon ik het niet laten om twee dichtbundels te kopen en te laten signeren. Onze jongens zijn er erg blij mee en er wordt al veel uit voorgelezen. 

Deze twee boeken krijgen een prominente plaats in onze boekenkast! (alhoewel ik denk dat ze hier niet veel in zullen staan...)